Egy egészen elképesztő történet húzódik meg emögött a rum mögött. Egyrészt azért, mert se a névnek se a kitalálásnak semmi köze a kalózokhoz, vagy a Karib térségben.
A nevét egyébként a rák belsejében található, hosszú, ujjszerű kopoltyúkról kapta, amik halálosak az emberi fogyasztásra! Angolul egyébként ezeket hívják „dead man’s finger”-nek.
Egy fiatalokból álló baráti társaság Angliában St. Ives városában (egy tengerparti kisváros) a Crab Shack nevű étteremben, úgy gondolta, hogy valami váratlan szokatlan megalkotásával írja újra a rumot, mint italkategóriát. Az ízeket sütemények inspirálták, ezért is került a rumokba narancs, szerecsendió, karamell vagy éppen fahéj.
Érdemes önmagában és koktélokban is kipróbálni, hiszen minden formában különleges élményt nyújt.
A rumot szintén Angliában, jelen pillanatban egy Liverpooli lepárlóban a Sovereign-ben és egy Bristoli a Bristol&Bath-ban készítik.
Illat: Krém karamell, vanília, fahéj és szerecsendió csak egy pár azok közül a fűszerek közül, amik jellemzik a rumnak az illatát.
Ízvilág: Abszolút hozza az illat által elvárt komplex fűszeres ízvilágot, melyet feketebors, ananász és narancs bolondít tovább.
Lecsengés: Hosszan kitart, folyamatosan változik!